Followers

Saturday, April 20, 2013

Kenduri Roti Canai Zahid AF2 2004

Suatu ketika dulu negara pernah digamatkan dengan fenomena Akademi Fantasia yang mana jangankan budak-budak muda, orang tua pun ikut sekali menangis depan tv kalau ada pelajar yang tersingkir tiap-tiap minggu.Itu belum lagi kegilaan penonton yang bagi undi secara pukal.Punyala nak bagi sokongan kaw-kaw kat idola  dorang tu.Undi untuk masa depan macam PRU tak nak pulak pergi.Hampeh! hahaha...
Okla, berbalik pada cerita pokok.Mungkin ramai yang tak tau selain Zahid AF2, peserta AF1, Burn dengan Shawal AF5 pun sebenarnya budak Wangsa Maju jugak.Cuma Burn dah pindah daripada WM masa dia menyertai AF1 2003.Nasib budak berdua ni tak sebaik Zahid.Yela... terus terang cakap, suara Zahid memang paling mantap dalam batch AF2.Itu memang tak dapek nak dinafikan.Ingat lagi duet Zahid ngan Dato' M.Daud Kilau? Memang menjadi malam tu.Aku taula... Penuh restoran mamak Al-Amin kat seksyen 1 malam tu.Aku dengar kat NZ pun fullhouse malam tu.Semua bagi sokongan kat Zahid.Al-maklumlah... budak Wangsa Majula katakan...








Bila dah menang AF2, OKB (Orang Kaya Baru) Zahid kenalah tunaikan janji nak belanja roti canai pada pengundi dia kat WM.Last-last Zahid pilih NZ sebagai lokasi 'Janji Ditepati' aritu.Aku tau NZ pun ada share sekali dalam propaganza AF2.Mau tak, tiap-tiap malam AF, penuh NZ sampai mencangkung-cangkung orang tengok layar kat sana.Sabarjela...
Sekitar Ogos 2004 kalau tak salah aku, Brader Joe mintak tolong budak-budak seksyen 1 sebab kawan-kawan Zahid kat Seksyen 2 tak cukup orang nak jadi bodyguard untuk kenduri malam tu.Bila Abang Long dah nak tolong, budak-budak Mobil pun ikut jela.Manala tau dapat imbuhan ke...OKB Zahid la katakan.hehehe...
So bila dah berkumpul petang tu kat rumah Zahid, tup-tup ada rancangan Zahid nak buat suprise datang kat NZ pakai motorbike Naza yang dia menang tu.So, kereta yang sepatutnya bawak Zahid tu sebagai dummy je.Kononnya untuk keselamatan Zahid.Aku rase macam tak percaya gak.Aku ni mana minat sangat artis-artis ni.Macamla artis Hollywood atau Kollywood sangat.Tapi sebab kawan follow jela strategi tu.
Aku naik kereta brader Asri masa tu.Habis kemek-kemek kete dia terkena kete lain masa mencelah kat jalan masuk bawah NZ tu.Punyala ramai kereta parking kat situ.Jangan tak percaya, sebelum tu ada 2 kete kejar kete dummy Zahid.Peminat dia lertew masa kat jalan depan Akademi TV3.Memang giler la budak-budak kat Malaysia ni.Aku suspek orang pompuan je yang lebih-lebih.Hahaha... jangan marah ha...
So malam tu konsert ngan kenduri roti canai berjalan lancar.Kitaorang selaku bodyguard melaksanakan tugas dengan baik.Muka ketat kitaorang pun dapat pujian daripada bodyguard pengkid Mas AF2.Hahaha...
Habis je konsert, hantar Zahid balik umah.Sebelum tu dapat gaji dulu daripada Zahid.Belanja makan ngan Dunhill 20 sorang sekotak.Cukup ke ni? tak baik ungkit-ungkit taw... Esoknya Zahid and the Geng AF2 datang NZ lagi untuk punishment basuh kete peminat sebab tak dapat jawab soalan Seelan Paul masa malam kenduri roti canai tu.Tapi aku tak pergilah sebab ini semua poyo...

Anding,Kaer ngan Adam.Jadi mangsa balaci basuh kete peminat.

Zahid tengah beraksi dengan macha kakitangan NZ basuh kete peminat.

Group bodyguard tak bertauliah WM bergambar kenangan ngan Zahid AF2 sebelum balik tido! Hahaha...

P/S : Di ulang sekali lagi... Ini Semua PoYOooo!!!

1 comment:

  1. aku pun jadi bodyguard gak..tapi bodyguard hantar orang tua zahid pergi umrah hehehe

    ReplyDelete